Magyar Falu Vállalkozás-Újraindítási Program
A Hitelprogram azonosító jele: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-04253

Kedvezményezett: Kafimpex Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A Kafimpex Kft. fejlesztési projektje
Szerződött támogatás összege: 8 395 810 Ft
Támogatás mértéke: 69,999996 %
Támogatás forrásalapja: ERFA

Projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk 2017-ben alakult, jelenleg fa- és szalma pelletet, fenyő fűrészárut, brikettet forgalmazunk. Éves szinten több ezer tonna terméket értékesítünk. Folyamatban van egy kis üzem kialakítása, ahol a legyártott terméket csomagoljuk, raktározzuk és értékesítjük. A beszerzéseink a környező országokban történnek, de 2021-től egy Egyiptomi céggel is jó partneri viszony alakult ki. A cégünk székhelye Gyulán található, a telephelyünk Újkígyóson van 2019 óta. Itt jelenleg 3200 m2 fedett raktárépülettel rendelkezünk. A termékek kamionnal érkeznek hozzánk és 95%-ban kamionnal is kerülnek elszállításra. Évente több, mint 100 kamion érkezik és megy el, tehát cég forgalma nagy és folyamatosan növekszik.
A beszerzett targonca nagy mértékben segíteni a munkánkat. Az 1000 kilogrammos BIGBAG zsákok vagy a hasonló súlyú raklapok mozgatása targonca nélkül lehetetlen. A kamionok fel és lerakodásához is nélkülözhetetlen egy ilyen eszköz.
A fejlesztendő tevékenység maga a gyártás, valamint az értékesítés volt egyaránt. Az anyagmozgatás jelen van minden egyes területen, ugyanis mind a beérkező alapanyag, mind a félkész- és késztermékek mennyisége és súlya nagyon nagy. A jelen projektben beszerzendő nagyteljesítményű targonca sokkal gyorsabbá, hatékonyabbá és precízebbé tette a napi működésünket és összességében költségmegtakarítással is jár a hatékonyság miatt.
A Piacfelmérésben bemutatott és végül beszerzett eszközre, a targoncára a nagyméretű és raklapos rakományok mozgatásához szükséges. Korábban mind az ömlesztett termékeket, mind a nagyobb méretű alapanyagot, félkész- és készterméket nagy élőmunkaigény segítségével rakodtuk, azonban ez most jelen projekt hatására megváltozott. A targonca segítségével mind a bigbag zsákok mozgatása, mind a raklapos áru teherautókra- és kamionokra rakodása nagyon nagy mértékbe könnyebb lett, ez által hatékonyabb, gyorsabb és precízebb lett minden folyamat. A kisebb élőmunkaigény pedig költségmegtakarítással jár. Az élőmunkát így más, sokkal hasznosabb tevékenységre tudjuk fordítani.
Projekt azonosítószáma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-04253
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.01.20.

 


-------------------------------------


Forgóeszköz finanszírozás a GINOP-8.3.5-18/B azonosító jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében

Az Adós neve: Kafimpex Kft.
Székhelye: 5700 Gyula, Bárdos u. 40.
Hitel összege: 25.000.000 Ft

A Forgóeszköz finanszírozás tartalmának rövid bemutatása:

A finanszírozásnak köszönhetően az áremelkedést, az
árfolyamnövekedést és az esetleges áruhiányt tudjuk kivédeni.
A kamatmentes forgóeszköz
hitel a versenyképesség megtartásában és további növekedésében nyújt segítséget társaságunk számára.
A likviditásunk biztosítása érdekében a kölcsönt árukészlet beszerzésére fordítjuk.

Kafimpex Kft.
+36 30 257 0073
+36 20 430 0230
  +36 70 379 9882